Vijf dingen die je echt even moet Googlen…maar echt :)

Ik kan soms uren op het internet rondrauschen. Als iemand blogt over een leuke site, kan ik plotseling een uur verder zijn zonder dat ik het door heb en dan ben ik via allerlei sites ergens lost geraakt op het internet. Prachtige tijdsbesteding, je leert er namelijk heel veel van: over do’s and dont’s, trends, geinige weetjes…gewoon dingen…algemene ontwikkeling enzooo. Ik kan uren op youtube blijven hangen, in webshops rondrennen (ook heus wel zonder iets te kopen…o nee; that was a lie!) en uren lang plaaaatjes kijken. Ik ben bijvoorbeeld ook een groot fan van 9GAG. Ik ben zo iemand die dan in de trein of bij de bushalte hardop moet lachen om vaak hele heeeele flauwe posts. Ik kan bijvoorbeeld nog steeds gevouwen liggen om de meme rond Moon Moon. Conclusie: I love internet! Ik verdwaal ’s avonds tien keer liever in de krochten van internet, dan dat ik naar nutteloze tv-programma’s zit te kijken. Al kan dat natuurlijk ook gewoon tegelijkertijd…ik ben uiteraard een bad ass multitasker! Waar ik dan zoal ik kan verdwalen?? Nouja, dit soort dingen dus:

1. Je kan hier niet niet blij van worden (ehh, je snapt ‘m…)

Rainbow jello

Ik dwing niemand ergens toe…maar geloof me: dit moet je even doen! Moet?? Ja, dit moet je doen: Pak Google erbij, afbeeldingen en typ in: Rainbow jello…doe het!! Maar echt: doe het!! Hoe prachtig zijn ALLE foto’s die je dan krijgt?!!! Ik kan uuuren naar plaatjes van rainbow jello kijken. De kleuren (lekker chemisch…dit kan niet goed voor je zijn!!), die prachtige puddinkjes (ik hou niet van pudding…maar moooooiii!). Ik vind sowieso jello niet eens echt lekker, je zit toch een bak gelatine weg te werken, maar dit…oooooooh fantastisch. Ik wil dit maken, ik wil dit hebben. Ik wil een kamer vol rainbow jello, ik wil zwemmen in een zwembad vol jello. Mooier wordt het niet! Ja…ehh, what can I say…dit vind ik dus leuk…

2. Schitterend priegelwerk!

Epic origami

Ja, ehhh confession time!! Ik was vroeger zo’n knutselmeisje: fimo klei, krimpfolie, rubber haarspelden maken (als voorgaande drie dingen je iets zeggen, ben je sowieso boven de dertig – niks mis mee- en was je ook een knutselmeisje!!! – ook niks mis mee!-), tekenen, schilderen, knippen, plakken, kraaltjes rijgen ennn…hobby nummer 1…origami (Ik was 7, mensen…give me a break!). Wat ik toch allemaal bij elkaar gevouwen heb…kraanvogels, clowns, teckels, beren, doosjes, complete boeketten, werkelijk freaking alles!! Ik bestookte de hele familie met georigamide kaarten voor elke bestaande of niet bestaande feestdag! En elke kerst kwam ik ongevraagd met menukaarten op de proppen…zware stress ieder jaar…elke kerst zat ik weer zwetend boven gevouwen kerst -mannen, -bomen, -sterren, -beren, met de goudverf tot aan mijn oksels en tot aan mijn enkels in de gemorste glitters. Vonden mijn ouders ook heel gaaf… En nog steeds…na een ellenlange vergadering of heisessie heb ik van eenieders theezak-papiertje een kraanvogel, een kikker of een doosje gevouwen…ongevraagd. Je moet wat als je je verveelt… Maar goed, genoeg opgebiecht…toets bij Google Afbeeldingen ook even in: Epic Origami. Woooowwww, die draken…die koï karpers…dat kan toch niet?! Whaaaa vet!! Dat er mensen zijn die hun leven hier aan wijden, vind ik al prachtig…maar hoe f*cking goed moet je zijn om dit te kunnen maken. Awesome!!

3. Zoete herinneringen…

Gingerbread houses

Nog een leuke om bij Google afbeeldingen even te doen: Amazing Gingerbread Houses. En scrollen maar…Hoe tof!! Mijn vader maakte vroeger dit soort dingen wel eens met ons. Eén keer maakten we precies zo’n huisje (vooruit, vooruit, niet zo prachtig als je op google ziet, maar zeker niet lelijk!), maar wij mochten met Sinterklaas of Kerst of Pasen ook wel eens gingerbread Zwarte Pieten, Kerstbomen of Paaseieren versieren….zo cool!! Ieder jaar weer een tegenvaller: had ik zo mijn best zitten doen om het zo mooi mogelijk te versieren (en met zo veel mogelijk snoep per vierkante centimeter…binnenhalen, wat je binnenhalen kan, anders vrat iemand anders het maar op…)…die koeken, zeker in combinatie met die snoepjes…niet te vreten!! Maar echt niet!! Je kiezen kunnen het maar nauwelijks aan en van alle suiker stuiter ook nog eens twee dagen door de kamer…oja en buikpijn van alle snoepjes. Maar goed, gingerbreadhuisjes…echt te gek!! Serieus: hoe cool is dat?!

4. Leuk voor op kantoor…vindt de baas ook vast leuk!

Post it art

Als er bij ons niet-werk-gerelateerde activiteiten ontstaan, ben ik daar 9 van de 10 keer de oorzaak van. Deze heeft ook al een keer de nodige niet-werk-gerelateerde google half uurtjes opgeleverd: Afbeeldingen google van…Post it Art.. Fantastisch!!! Ik probeer vervolgens ook initiatieven op te starten om dat bij ons te doen…mag niet…FLAAAAUUWWW!! Maar hoe vet is dit! Een beetje post it blaadjes op een raam plakken is het moeilijkste niet…maar er werkelijk iets briljants van maken is echt een kunst! Voor degenen die meteen toestemming van de baas krijgen om hier een lifetime suply post it briefjes tegenaan te smijten. Er zijn ook websites met post it art generators…te mooi dat dit bestaat!!

5. Saving the best for last…

Amazing Street Art

En tot slot…deze moet je ook doen…moet ja! Doe het, maar echt, doe het!! Typ in bij de afbeeldingen: Amazing Street Art. OMG…echt te gek. Wat mensen toch kunnen maken…hoe gaaf!! Sommige lijken gewoon net echt. Briljant!! Kan ik uren naar kijken…uren…

Zie je de rode draad bij al deze dingen: totaal nutteloos. Maar mooi!!! Weet jij nog hele gave google onderwerpen of briljante websites??

Follow my blog with Bloglovin Instagram

8 reacties op ‘Vijf dingen die je echt even moet Googlen…maar echt :)

  1. Ik heb dat meer met YouTube, dan blijf ik doorklikken in de suggesties en voor dat ik het doorheb zijn er echt uren verdwenen. Maar, die jello ziet er echt prachtig uit, lijkt me misselijkmakend, maar wel erg mooi.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s